3, 2, 1… START. Începe Sibiu Rally Romania ediția 2018

Timp de trei zile, între 16 și 18 august, orașul Sibiu va fi cucerit de mașini clasice, mașini de curse și masini electrice. Toate aflate pe lista de start la Sibiu Rally Romania. 

Joi, 16 august 2018, va începe o nouă ediție a competiției Sibiu Rally Romania, eveniment dedicat vehiculelor istorice, electrice și mașinilor de curse. Etapă în calendarul internațional al Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA), etapă în Campionatul de Raliuri de Regularitate pentru Vehicule Istorice organizat de Retromobil Club România (RCR) și în calendarul Automobil Clubului Român (ACR), Sibiu Rally Romania adună la start peste 60 de echipaje.

PARTICIPANȚI
Cea mai veche mașină din concurs este un Ford A din 1929 care va fi condus de Dan Siminie, iar printre modelele speciale care vor fi la start se mai numără și un Ford A din 1930, un Porsche 356A din 1952, sau un Mercedes-Benz Unimog din 1958. În total, în competiția de regularitate dedicată mașinilor clasice, vor fi la start 40 de echipaje.

Acestora li se adaugă alte 8 echipaje la categoria Young Timer cu mașini fabricate în perioada 1989 – 2018.

Pentru prima oară în România se va organiza o competiție de regularitate dedicată mașinilor electrice, iar la start vor fi 5 echipaje. Trei dintre ele vor lua startul cu un model BMW i3, unul cu Renault Zoe și unul cu Nissan Leaf.

La categoria Speed Challenge, cea dedicată mașinilor de competiție, vor lua startul 12 echipaje.

Mașina oficială a competiției este JEEP prin Auto Italia.

PROGRAM
Joi, 16 august, de la ora 19:00, va avea loc startul festiv, vineri, 17 august, startul se va da la ora 12:00, iar sâmbătă, 18 august, de la ora 08:30. Sosirea în prima zi este programată la ora 19:30, iar sâmbătă sosirea va fi la ora 18:00, urmată la ora 20:30 de festivitatea de premiere.

Vineri, în prima zi de competiție, traseul include o trecere prin Șura Mică, Ocna Sibiului, Mândra, Ludoș, Apoldu de Jos, Miercurea Sibiului, Dobârca, Poiana Sibiului, Tilișca, Săliște, Sibiel, Orlat, Gura Râului, Rășinari și Piața Mare din Sibiu.

Sâmbătă, participanții vor descoperi cealaltă jumătate a județului, punctul culminant fiind urcarea pe Transfăgărășan, până la Bălea Lac, la o altitudine de 2.043 metri. De aici se va pleca spre Biertan, pe traseul Săsăuș – Chirpăr – Nocrich – Alțâna – Bârghiș – Pelișor – Richiș. După Biertan, concurenții vor pleca spre Mediaș și apoi vor reveni la Sibiu, în Piața Mare, pe traseul Șeica Mare – Slimnic – Șura Mare.

PROGRAM ÎNCHIDERE CIRCULAȚIE
Pe perioada desfășurării evenimentului următoarele secțiuni de drumuri județene vor fi închise:
Vineri:
Călugăru’ (DJ 106J) – Păltiniș (DJ 106A) va fi închis în intervalul orar 15:00 – 18:00
Sâmbătă:
Curmătura Ștezii – Arka Park (DJ 106A) va fi închis în intervalul orar 09:00 – 12:00)

PARTENERI
Sibiu Rally Romania se va desfășura în perioada 16 – 18 august și este un festival dedicat masinilor istorice, electrice și sporturilor cu motor. Toate detaliile referitoare la înscriere sunt disponibile pe site-ul www.raliulsibiului.ro

Sibiu Rally Romania 2018 se va desfășura în perioada 16 – 18 august și este o acţiune cofinanţată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport. Cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu. Festivalul dedicat masinilor istorice si sporturilor cu motor se desfasoara sub egida Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA), Retromobil Club România (RCR) și Automobil Clubul Român (ACR).

Sibiu Rally Romania 2018 este susținut de Orange.

Parteneri tehnici: JEEP prin Auto Italia, vinurile Gorgandin, Tissot, Tămâian, Conacul Maria Theresa, Astoria – Expodue, Printcenter.ro, e-pneu.ro, Mai Lounge.