Automobil Clubul Român implementează programul de dezvoltare al motorsportului din Romania in parteneriat cu Federatia Internationala a Automobilului (FIA)

În weekend-ul trecut, Automobil Clubul Român (ACR), cu sprijinul Clubului Sportiv Scorpion Racing Team, organizator al evenimentului Romania Rally Challenge, a derulat o noua etapa  a programului “Try Motorsport 2016”  în parteneriat cu Federația Internațională a Automobilului (FIA).

Acest program se adresează pasionaților de motorsport care doresc să se implice activ în organizarea unui eveniment și are drept scop atât formarea de arbitri și oficiali de cursă care să asigure desfășurarea evenimentelor derulate de ACR la standardele de siguranță și calitate impuse de FIA, cât şi atragerea cât mai multor tineri debutanţi ca şi piloţi în aceste sporturi.

Timp de două zile, peste 50 de pasionați au participat la cursurile de formare pentru arbitri şi piloţi, atât la sesiuni teoretice, prezentate de instructorii ACR, acreditaţi FIA, cât și la sesiuni practice unde au avut ocazia să experimenteze, printre altele, și rolul unui copilot în mașina de curse alături de piloții Alex Filip şi Sebastian Barbu. De asemenea, la sesiunile teoretice de instruire au participat, pe lângă cei doi piloţi, şi  copilotul Bogdan Iancu alături de pilotul Călin Bucur.

“Ne bucură faptul că la Sibiu am găsit condiţiile ideale pentru desfăşurarea proiectului nostru, atât ca organizare, cât şi ca participare şi sunt convins că eforturile noastre din ultima perioadă vor readuce în diferitele discipline din automobilismul sportiv cât mai mulţi participanţi. Proiectul nostru va continua şi în alte zone ale ţării, în aşa fel încât să putem asigura o acoperire cât mai bună a viitoarelor sezoane competiţionale”, a declarat Alin Drosu, managerul acestui proiect.

„Arbitrii și comisarii de cursă sunt o parte importantă din angrenajul unui eveniment auto. La Sibiu a fost o continuare a programului inițiat de ACR în parteneriat cu FIA și sunt convins că rezultatele se vor vedea încă din sezonul viitor. În afara lecțiilor teoretice, cei peste 50 de cursanți au putut aplica și practic ceea ce au învățat, dar au și putut experimenta ce se întâmplă într-o mașină de curse, ceea ce este foarte important pentru că așa au înțeles și mai bine ce se întâmplă în cadrul unui raliu”, a spus Sorin Itu, organizatorul Romania Rally Challenge 2017.