Ionuț Cășuneanu și Andrea Giacoppo sunt câștigătorii Sibiu Rally Romania 2018 în competiția de regularitate

Ionuț Cășuneanu și Andrea Giacoppo s-au impus în competiția de regularitate, la categoria CLASIC, respectiv SPORT, la Sibiu Rally Romania 2018.

După trei zile de poveste, în care cele 50 de echipaje înscrise în competiția de regularitate au parcurs aproape 500 de kilometri pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu, Ionuț Cășuneanu și copilotul său Cornel Socariciu s-au impus la categoria CLASIC în competiția de regularitate.

Echipajul Oldtimer Club a luat startul un model Volkswagen 1302S din 1972 și a terminat competiția cu doar 70,1 puncte de penalizare. Pe locul secund la categoria CLASIC s-a clasat echipajul Robert Laszlo / Eniko Laszlo pe un Fiat 2000 Spider din 1979, iar pe locul trei au fost Dragoș Dobre și Andrei Martiniuc pe un Fiat 850 din 1967, ambele echipaje concurând pentru Classic Car Club Târgu Mureș.

La categoria SPORT, Andrea Giacoppo a făcut echipaj cu Daniela Grillone Tecioiu, pe un Mercedes-Benz 500 SEC din 1986, reușind să se impună în fața echipajelor Caius Tomiță/Georgeta Tomiță (Volkswagen Passat 1987) și Mircea Tudericiu/Vlad Tudericiu (Ford Mustang Fastback – 1968).

La categoria YOUNGTIMER s-a impus echipajul Ciprian Mihai Vulpe / Răzvan Constantin Catană pe o Dacia 1310 TX Break din 1989, podiumul fiind completat de echipajul bulgar Kalin DEDIKOV Kalin și Antoaneta DEDIKOVA (Mini Cooper S E Hybrid 2018) și Marian Sorin Cișmas/ Bogdan Buțiu (Ford Focus ST 2015).

Vineri, în prima zi de competiție, traseul a trecut prin Șura Mică, Ocna Sibiului, Mândra, Ludoș, Apoldu de Jos, Miercurea Sibiului, Dobârca, Poiana Sibiului, Tilișca, Săliște, Sibiel, Orlat, Gura Râului, Rășinari și Piața Mare din Sibiu.

În Cupa Dacia cel mai bun echipaj a fost cel format din Cristi Dumitrașcu și Mihai Diamandopol care au concurat pe o Dacia Sport din 1986. Pe podium au mai urcat echipajele Dan Siminie/ Stelian Bădilă (Dacia 1300 – 1980) și Mihai Dăscălescu / Constantin Ciobanu (Dacia 1100 – 1969).

Daniel Drăgoi (Ford A – 1930) la categoria C, Costel Cășuneanu/Doru Simovici (Mercedes-Benz 220 S – 1957), Dragoș Dobre /Anrei Martiniuc (Fiat 850 – 1967) la categoria F, Ionuț Cășuneanu / Cornel Socariciu (Volkswagen 1302S – 1972) la categoria G, și Cosmin Pavel / Daniel Bachmann (Mercedes-Benz 300 SL – 1987) la categoria H au fost echipajele care s-au impus la categoria specifică anului de fabricație al mașinii cu care au luat startul.

În clasamentul pe echipe s-a impus Clasic Car Club Târgu Mureș, iar Oldtimer Club a terminat pe locul secund.

La Sibiu Rally Romania, etapă în calendarul internațional al Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA), etapă în Campionatul de Raliuri de Regularitate pentru Vehicule Istorice organizat de Retromobil Club România (RCR) și în calendarul Automobil Clubului Român (ACR), organizatorul a acordat și o serie de premii speciale. Astfel, cel mai în vârstă participant a fost Petru Bratu (74 de ani), mașina cu cea mai mică cilindree , 843 cmc, a fost un Fiat 850 din 1967, iar cea mai veche mașină a fost un Ford A din 1929.

În Cupa Doamnelor au fost înscrise două echipaje care au terminat etapa de la Sibiu în ordinea Gabriela Blaj / Adrien Emese Fazekas și Maathuis Fredry (Luxemburg)/Elly de Vrind (Olanda).

Vineri, în prima zi de competiție, traseul a inclus o trecere prin Șura Mică, Ocna Sibiului, Mândra, Ludoș, Apoldu de Jos, Miercurea Sibiului, Dobârca, Poiana Sibiului, Tilișca, Săliște, Sibiel, Orlat, Gura Râului, Rășinari și retur în Piața Mare din Sibiu.

Sâmbătă echipajele au descoperit cealaltă jumătate a județului, punctul culminant fiind urcarea pe Transfăgărășan, până la Bălea Lac, la o altitudine de 2.043 metri. De aici s-a plecat spre Biertan, pe traseul Săsăuș – Chirpăr – Nocrich – Alțâna – Bârghiș – Pelișor – Richiș. După Biertan concurenții au plecat spre Sibiu prin Mediaș – Șeica Mare – Slimnic – Șura Mare și Piața Mare din Sibiu.

Ediția din 2019 a etapei de la Sibiu se va desfășura în perioada 22 – 24 august.

Sibiu Rally Romania 2018 se va desfășura în perioada 16 – 18 august și este o acţiune cofinanţată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport. Cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu. Festivalul dedicat masinilor istorice si sporturilor cu motor se desfasoara sub egida Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA), Retromobil Club România (RCR) și Automobil Clubul Român (ACR).

Sibiu Rally Romania 2018 este susținut de Orange.

Parteneri tehnici: JEEP prin Auto Italia, vinurile Gorgandin, Tissot, Tămâian, Conacul Maria Theresa, Astoria – Expodue, Printcenter.ro, e-pneu.ro, Club Liquid.