România reprezentată la cea mai importantă întâlnire a ASN-urilor din Europa

Ioan Olaru, ACR Sport Director, și Sorin Itu, organizatorul Sibiu Rally Challenge, au participat pe 12 octombrie la EUROPEAN ASN MEETING, cea mai importantă întâlnire a ASN-urilor din Europa.

La întâlnirea periodică organizată de Federația Internațională a Automobilului au participat toți membri ASN din Europa, iar pe ordinea de zi a au fost discuții despre sezonul 2017, precum și ultimele măsuri de siguranță care vor trebui aplicate în competițiile naționale și internaționale.

De asemenea reprezentanții țărilor prezente la întâlnirea de la sediul FIA din Geneva au discutat și o serie de reglementări ale ASN-urilor naționale și au propus îmbunătățirea regulamentelor internaționale și naționale, precum și politica de taxe și licențe pentru 2017.

Ideea principală a acestei întâlniri a fost de a acorda o și mai mare putere ASN-urilor naționale în ceea ce privește organizarea de evenimente pe plan local care să respecte întocmai standardul FIA, atât în ceea ce privește desfășurarea competițiilor, cât mai ales în ceea ce privește siguranța.

“Discuțiile cu reprezentanții ASN-urilor din țări cu tradiție în sporturile cu motor ne vor ajuta și pe noi să creștem calitatea evenimentelor pe care le organizăm în România și, implicit, să atragem o participare și mai numeroasă din Europa. A fost un schimb de experiență extrem de interesant și cu siguranță implementarea noilor prevederi FIA și la nivel național în România ne vor ajuta să ne dezvoltăm și să avem evenimente de top și aici”, a spus Sorin Itu, organizator Sibiu Rally Challenge.