Știri

5 echipaje electrice au concurat la Sibiu Rally Romania 2019

Trei modele BMW i3, un model Nissan Leaf și un model Renault Zoe au luat startul în acest weekend la Sibiu Rally Romania, o competiție de regularitate dedicată și mașinilor electrice.

5 echipaje cu mașini electrice au luat startul în acest weekend la Sibiu Rally Romania și au parcurs aproximativ 350 de kilometri pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu, la prima competiție de regularitate din România dedicată mașinilor electrice.

Competiția din 2019 s-a desfășurat în memoria jurnalistului George Botezatu, câștigătorul primei ediții, iar începând din acest an echipajele participante se vor lupta pentru un trofeu special care-i poartă numele.

Adrian Mitrea și Luiza Sirețeanu, Robert Apostolescu și Elena Apostolescu, Daiana Stoicescu și Lucia Goreaev, au fost cele trei echipaje care au luat startul cu modele BMW i3, Radu Gurămultă și Sînziana Botezatu au participat cu modelul Nissan Leaf, iar Alex Filip și Cristiana Oprea au concurat cu modelul Renault Zoe la cea de-a doua ediție “electrică” din cadrul Sibiu Rally Romania.

“Am pornit acest proiect dedicat vehiculelor electrice anul trecut și Sibiu Rally Romania a fost prima competiție de regularitate pentru astfel de modele. Sunt încântat că am avut și anul acesta 5 echipaje la start și cu siguranță vom dezvolta această categorie în cadrul competiției de la Sibiu. Viitorul mobilității este electric și sper că am reușit să convingem cât mai multă lume de caracterul practic al acestor vehicule care pot fi exploatate atât urban, cât și extra urban fără probleme”, a spus Sorin Itu, organizatorul evenimentului.

În prima zi, cele 5 echipaje “electrice” au rulat pe cele mai frumoase drumuri din Mărginimea Sibiului, trecând prin Șura Mică, Ocna Sibiului, Mândra, Ludoș, Apoldu de Jos, Miercurea Sibiului, Dobârca, Poiana Sibiului, Tilișca, Săliște, Sibiel, Orlat, Gura Râului, Rășinari și retur în Piața Mică din Sibiu.

Alexandru Filip și Cristiana Oprea, cu Renault Zoe, au acumulat cele mai puține puncte de penalizare și au ocupat prima poziție în competiția vehiculelor electrice, după ziua de vineri. Cu 53,4 puncte de penalizare, Robert Apostolescu și Elena Apostolescu au terminat ziua pe locul secund, urmați de Adrian Mitrea și Luiza Sirețeanu. Radu Gurămultă și Sînziana Botezatu au fost pe 4, iar Daiana Stoicescu și Lucia Goreaev, echipaj aflat la prima participare, s-a clasat pe poziția a cincea.

Ziua de sâmbătă a avut în prim plan urcarea pe Transfăgărășan, până la Bâlea Lac, la o altitudine de 2.043 metri. După o zi plină de provocări, ordinea în clasament a rămas neschimbată, Alex Filip și Cristiana Oprea reușind să câștige cu un total de 37,4 puncte de penalizare. Robert Apostolescu și Elena Apostolescu au terminat pe locul secund, la fel ca la ediția din 2018, iar Adrian Mitrea și Luiza Sirețeanu au urcat pe treapta a treia a podiumui. Clasamentul a fost completat de Radu Gurămultă și Sînziana Botezatu, pe locul 4, și Daiana Stoiceascu și Lucia Goreaev, pe locul 5.

“O cursă de regularitate este o experiență complet diferită și, în același timp, o mare provocare. Cristiana și-a luat rolul în serios și am pornit cu obiectivul clar de a termina pe prima poziție. Au fost trei zile complet diferite față de un raliu obișinut, dar care ne-au ținut în priză. Am concurat pe probele speciale de macadam când etapa era inclusă în calendarele IRC și ERC, am concurat și în competiția de regularitate dedicată vehiculelor clasice cu un Renault 5, iar acum sunt mulțumit că am obținut o victorie cu încă un model Renault.” -Alex Filip și Cristiana Oprea (Renault Zoe)

“Am petrecut trei zile minunate la Sibiu Rally Romania 2019, alături de prieteni vechi și noi. Cu toate că au fost trei zile obositoare, cu mulți kilometri parcurși, ne-am simțit extraordinar. Pentru noi, condusul unei mașini electrice, și mai ales BMW i3 este întotdeauna o plăcere. Sperăm ca pe viitor cât mai mulți să încerce să conducă o mașină electrică și să descopere ce înseamnă cu adevărat să conduci o mașină perfectă din toate punctele de vedere. Suntem bucuroși că am reușit să urcăm și anul acesta pe podium și să ne păstrăm locul 2. Cu siguranță vom reveni și anul viitor.” – #TeamApostolescu (BMW i3)

“Sibiu Rally Romania cu mașina electrică este despre oameni și atmosferă. N-am venit să câștigăm, ci să socializăm și să răspundem întrebărilor publicului despre mașinile electrice. La fel ca și anul trecut, interesul pentru mașini electrice e uriaș. Sunt multe întrebări simple și des întâlnite care merită răspunsuri pe viu, prin interacțiune directă. Dacă anul trecut am participat cu un BMW i3 de împrumut, anul acesta am concurat cu propriul nostru i3. Vom participa și anul viitor cu siguranță!” – Team #electRO, Adrian Mitrea și Luiza Sirețeanu (BMW i3)

„Fără doar și poate, Sibiu Rally Romania 2019 a generat emoții foarte puternice pentru echipajul nostru, fiind trăit foarte intens. A devenit o competiție de suflet, mai ales că anul trecut a fost câștigată de George Botezatu, care a format un echipaj împreună cu soția sa Sînziana. Suntem foarte recunoscători organizatorilor pentru ideea frumoasă de a denumi trofeul oferit câștigătorului clasei de automobile electrice cu numele lui George, ca un omagiu adus amintirii sale. Nu ne rămâne decât să sperăm că această categorie va deveni tot mai atractivă de la an la an și că va avea din ce în ce mai mulți concurenți pe lista de start. Le mulțumim mult celor de la Nissan România pentru încrederea oferită și pentru tot suportul de care am avut parte! De asemenea, le mulțumim colegilor de clasă, cei care au asigurat desfășurarea concursului într-o atmosferă frumoasă de prietenie.” – Radu Gurămultă și Sînziana Botezatu (Nissan Leaf)

“A fost o experiență inedită din care am învățat multe lucruri noi, ne-am cunoscut mai bine mașinile și am legat prietenii cu oameni talentați și pasionați de automobile. Este un sport deosebit și ne-a molipsit și pe noi astfel încât la anul o să ne regăsiți pregătite la linia de start.” – Daiana Stoicescu și Lucia Goreaev (BMW i3)

Competiția de la Sibiu va include și anul viitor categoria dedicată vehiculelor electrice, obiectivul fiind de a promova acest tip de mobilitate în rândul unui număr cât mai mare de utilizatori, și se va desfășura în perioada 20 – 22 august.

——————————————————————

Sibiu Rally Romania 2019 s-a desfășurat în perioada 15 – 17 august și este o acţiune cofinanţată de Primăria Municipiului Sibiu. Cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu. Festivalul dedicat masinilor istorice si sporturilor cu motor se desfasoara sub egida Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA), Retromobil Club România (RCR) și Automobil Clubul Român (ACR).

Sibiu Rally Romania 2019 este susținut de Orange.

Parteneri tehnici: Auto Italia, Tissot, Tămâian, Conacul Maria Theresa, Astoria – Expodue, Printcenter.ro, e-pneu.ro, Cotton.

Alex Filip a câștigat cursa “electrică” la Sibiu Rally Romania

Prezent din 2005 la toate edițiile ale competiției de la Sibiu, Alex Filip a concurat în acest weekend împreună cu Cristiana Oprea în competiția dedicată mașinilor electrice, cu un model Renault Zoe, la Sibiu Rally Romania.

Din 2005, Alex Filip a concurat pe probele speciale de macadam din Sibiu Rally atunci când etapa era inclusă în calendarele IRC și ERC, dar a concurat și în competiția de regularitate dedicată vehiculelor clasice cu un Renault 5, iar în acest weekend a descoperit cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu la volanul unui Renault Zoe, în competiția dedicată mașinilor electrice.

Alex Filip a concurat, în premieră, cu Cristiana Oprea, pilot de raliuri din 2016 care alături de copilotul Diana Hațegan a devenit primul echipaj feminin românesc din Campionatul European de Raliuri FIA ERC, debutând în iulie 2019 la Rally di Roma Capitale cu un rezultat excelent – maximul de puncte în clasamentul ERC Ladies Trophy.

În prima zi a raliului, Alex Filip și Cristiana Oprea au descoperit drumurile din Mărginimea Sibiului cu modelul Renault Zoe. După ce au trecut prin Șura Mică, Ocna Sibiului, Mândra, Ludoș, Apoldu de Jos, Miercurea Sibiului, Dobârca, Poiana Sibiului, Tilișca, Săliște, Sibiel, Orlat, Gura Râului și Rășinari, ei au adunat doar 21 de puncte de penalizare și au încheiat ziua pe prima poziție în competiția dedicată mașinilor electrice.

Punctul culminant, în ziua a doua a raliului, a fost urcarea pe Transfăgărășan, iar la finalul zilei, Alex Filip și Cristiana Oprea și-au păstrat prima poziție în clasament cu un total de 37,4 puncte de penalizare.

“O cursă de regularitate este o experiență complet diferită și, în același timp, o mare provocare. Cristiana și-a luat rolul în serios și am plecat cu obiectivul clar de a termina pe prima poziție. Au fost două zile complet diferite față de un raliu obișinut, dar care ne-au ținut în priză și sunt mulțumit că am obținut o victorie cu încă un model Renault”, a spus Alex Filip, premiat pentru performanța sa și cu un ceas Tissot, oferit de Albini Prasa.

Și pentru Cristiana Oprea experiența “electrică” de la Sibiu Rally Romania a fost o premieră.

„Încă din 2016 îmi doream să revin în calitate de concurent la Sibiu Rally Romania și mă bucur foarte mult că, la invitația lui Alex, am avut ocazia să descopăr și acestă latură a motorsportului – raliurile de regularitate. A fost foarte interesant pentru că strategia la regularitate este cu totul alta decât cea cu care suntem obișnuiți la raliuri, însă am tratat cu aceeași seriozitate această competiție și mă bucur de tot ceea ce am învățat, dar și de victoria obținută în clasamentul electricelor. Pe lângă mașinile istorice superbe și peisajele frumoase pe care am avut timp să le admirăm în weekend, trofeul “George Botezatu” pe care echipajul nostru l-a obținut rămâne o amintire de neprețuit. George este unul dintre cei care m-a încurajat să îmi continui lupta pentru a-mi urma visul în raliuri. Așadar Sibiu Rally Romania 2019 va rămâne pentru mine o experiență deosebită, care a mai pus o cărămidă la parcursul meu sportiv”, a spus Cristiana Oprea.

PHOTO-2019-08-16-20-31-08

După raliul “electric” cu Renaul Zoe, Alex Filip va reveni la volanul modelului Renault Clio R3T cu care concurează în Tour European Rally în perioada 28 – 29 sepembrie, când va lua startul în Transilvania Rally alături de Mihaela Dobranici.

“Parcursul din competiția europeană de raliuri continuă cu o etapă în România și sper să adun punctele necesare pentru a-mi păstra titlul de campion în TER 2WD. Va fi o luptă interesantă pe specialele de la Cluj și abia aștept să luăm din nou startul într-o etapă internațională”, a mai adăugat Alex Filip.

Alex Filip este susținut si de Orange, Renault, Rombat Batteries, ALD Automotive, Michelin si de partenerii tehnici – Isostar prin nutrivita.ro, RunningMag.ro, Polar prin Living Well, Hotel Hilton Sibiu si Automobil Clubul Român.

Ionuț Cășuneanu și Levente Dudi au câștigat Sibiu Rally Romania 2019

Ionuț Cășuneanu a câștigat, pentru a doua oară consecutiv, Sibiu Rally Romania, o competiție de regularitate dedicată vehiculelor istorice și mașinilor electrice. Împreună cu Levente Dudi, copilotul său, Ionuț Cășuneanu s-a impus și în Campionatul Regional de Raliuri de Regularitate (CEERT).

Cu aproape 500 de kilometri pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu, competiția de regularitate înscrisă în calendarul internațional al Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA), etapă în Campionatul de Raliuri de Regularitate pentru Vehicule Istorice organizat de Retromobil Club România (RCR) și etapă în Campionatul Regional de Raliuri de Regularitate (CEERT) a fost câștigată de echipajul Ionuț Cășuneanu – Levente Dudi pe un model Volkswagen 1302S din 1972.

Pentru Ionuț Cășuneanu aceasta este a doua victorie consecutivă obținută la Sibiu Rally Romania, pilotul echipei Oldtimer Club adunând doar  40,6 puncte de penalizare. Anastasios Douros și Ioulios Iatridis au terminat pe locul secund cu 52,4 puncte de penalizare, echipajul grec concurând cu un Leyland Mini 1000 din 1975.  Cosmin Pavel și Daniel Bachmann au luat startul cu un Mercedes-Benz R107 300 SL din 1987 și au terminat pe poziția a treia, aceasta fiind și ordinea în Campionatul Regional de Raliuri de Regularitate (CEERT).

La categoria YOUNGTIMER s-a impus echipajul Viorel Nicoară / Theodor Nicoară  pe un BMW e38 din 1996, podiumul fiind completat de echipajul Ioan Cristian Domșa și Petru Domșa pe un model Skoda 105L din 1981 și de Petru Bratu și Paul Bratu pe un model Land Rover Freelander din 1999.

În Cupa Dacia cel mai bun echipaj a fost cel format din Ciprian Mihai Vulpe și Răzvan Constantin Catană care au concurat pe o Dacia 1310 TX BREAK din 1989. Pe podium au mai urcat echipajele Caius Tomiță / Georgeta Tomiță (Dacia 1300 – 1977) și Dan Siminie / Stelian Bădilă (Dacia 1300 – 1980).

Emil Mitranovic (Renault Torpedo – 1920) la categoria C, Gabriel Cotârlea /Darius Borș (VW 1300 – 1970) la categoria F, Ionuț Cășuneanu / Levente Dudi (Volkswagen 1302S – 1972) la categoria G, și Mihai-Andrei Nanu / Dănuț Onea  (Volkswagen Scirocco – 1985) la categoria H au fost echipajele care s-au impus la categoria specifică anului de fabricație al mașinii cu care au luat startul.

În clasamentul pe echipe s-a impus Oldtimer Club, iar echipa Amicii a terminat pe locul secund. În competiția pe echipe din CEERT, România s-a impus în fața Greciei, Ungariei și Bulgariei.

La ediția din acest an a competiției de regularitate de la Sibiu s-au acordat și o serie de premii speciale. Astfel, cel mai în vârstă participant a fost Petru Bratu (75 de ani), prezent pentru a treia oară la acest eveniment, mașina cu cea mai mică cilindree , 595 cmc, a fost un Trabant 601 din 1981, iar cea mai veche mașină care a terminat raliul a fost un un Mercedes-Benz 230 SL din 1963.

Daiana Stoiceascu și Lucia Goreaev au primit Cupa Doamnelor și un premiu special, un ceas Tissot, oferit de Albini Prasa.

Ionuț Cășuneanu și Levente Dudi, câștigătorii în Campionatul de Raliuri de Regularitate pentru Vehicule Istorice organizat de Retromobil Club România (RCR) și în Campionatul Regional de Raliuri de Regularitate (CEERT), au cucerit și Trofeul Transfăgărășan oferit echipajului care câștigă proba specială desfășurată pe cel mai spectaculos drum din lume.

În competiția dedicată vehiculelor electrice s-au impus Alex Filip și Cristiana Oprea cu Renault Zoe, podiumul fiind completat de Robert Apostolescu și Elena Apostolescu cu BMW i3 și Adrian Mitrea cu Luiza Sirețeanu, tot cu un model BMW i3.

Fiind o etapă inclusă și în calendarul Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA), elvețianul Lukas Oberholzer a fost trimis ca observator la acest eveniment. “A fost un eveniment frumos și este important să văd că a beneficiat de susținerea autorităților locale, dar și a unor sponsori importanți. De asemenea, faptul că au fost echipaje numeroase din țările vecine este încă un semn că acest eveniment crește în fiecare an.  Sunt sigur că ediția de anul viitor va atrage și mai multe echipaje străine și mi-ar plăcea și mie să concurez aici”, a spus Lukas Oberholzer, observatorul FIVA la Sibiu Rally Romania.

Ediția din 2020 a competiției de regularitate dedicată vehiculelor istorice și electrice se va desfășura în perioada 20 – 22 august.

Sibiu Rally Romania 2019 gata de start!

Joi, 15 august 2019, va începe o nouă ediție a competiției Sibiu Rally Romania, eveniment dedicat vehiculelor istorice și mașinilor electrice, iar timp de trei zile concurenții se vor întrece pe cele mai spectaculoase drumuri din județul Sibiu.

Timp de trei zile, între 15 și 17 august, orașul Sibiu va fi cucerit de mașini clasice și electrice la Sibiu Rally Romania etapă înscrisă în calendarul internațional al Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA), etapă în Campionatul de Raliuri de Regularitate pentru Vehicule Istorice organizat de Retromobil Club România (RCR) și etapă în Campionatul Regional de Raliuri de Regularitate (CEERT).

Modele prestigioase care au scris istorie de-a lungul timpului vor concura într-o nouă ediție de poveste a raliului de regularitate Sibiu Rally Romania. Cea mai veche mașină din concurs este un Renault Torpedo din 1920 care va fi condus de Emil Mitranovici, iar printre modelele speciale care vor fi la start se mai numără și un Ford A din 1929, un Mercedes-Benz 230 SL din 1963, un Ford Mustang Fastback din 1968 sau un Lamborghini Espada din 1971.

După debutul de anul trecut, competiția de regularitate dedicată mașinilor electrice va continua și anul acesta, iar la start vor fi 5 echipaje. Trei dintre ele vor lua startul cu un model BMW i3, unul cu Nissan Leaf și un echipaj cu Renault Zoe.

Auto Italia este și anul acesta partener oficial al competiției și pune la dispoziția organizatorilor o flotă de maşini Alfa Romeo. Modelele Stelvio și Giulia vor merge în deschiderea competiției de regularitate în toate cele trei zile de concurs.

Startul festiv al competiției este programt joi, 15 august, de la ora 19:00, în Piața Mică din Sibiu. După o scurtă paradă pe străzile din centrul orașului, mașinile vor putea fi admirate până la ora 21:00 în Piața Mică.

Vineri, 16 august, startul se va da la ora 12:00, iar echipajele înscrise în competiția de regularitate vor descoperi Mărginimea Sibiului și vor trece prin Șura Mică, Ocna Sibiului, Mândra, Ludoș, Apoldu de Jos, Miercurea Sibiului, Dobârca, Poiana Sibiului, Tilișca, Săliște, Sibiel, Orlat, Gura Râului, Rășinari și din nou în Piața Mică din Sibiu. Între orele 15:00 și 17:00 mașinile vor putea fi admirate la Conacul Maria Theresa din Orlat.

Sâmbătă, 17 august, participanții vor descoperi cealaltă jumătate a județului, punctul culminant fiind urcarea pe Transfăgărășan, până la Bâlea Lac, la o altitudine de 2.043 metri. Startul din Sibiu este programat la ora 07:00, trecerea pe Transfăgărășan fiind în jurul orei 08:00. După coborârea Transfăgărășanului se va pleca spre Biertan, pe traseul Săsăuș – Chirpăr – Nocrich – Alțâna – Bârghiș – Pelișor – Richiș. După Biertan, concurenții vor pleca spre Mediaș și apoi vor reveni la Sibiu, în Piața Mică, pe traseul Șeica Mare – Slimnic – Șura Mare.

Festivitatea de premiere este programată sămbătă, la ora 20:30, în Piața Mică din Sibiu.

Sibiu Rally Romania este “electric” și în 2019

Sibiu Rally Romania, competiția de regularitate dedicată mașinilor clasice, va fi o cursă electrică și în 2019, la start fiind așteptate și modelele electrice disponibile pe piața din România, la fel ca la ediția de anul trecut. 

Prima competiție dedicată mașinilor electrice din România continuă și în 2019 la Sibiu Rally Romania. După ce în 2018 la start au participat 5 echipaje cu modele BMW i3, Nissan Leaf și Renault Zoe, în 2019, la startul Sibiu Rally Romania, etapă înscrisă în calendarul internațional al Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA), etapă în Campionatul de Raliuri de Regularitate pentru Vehicule Istorice organizat de Retromobil Club România (RCR) și etapă în Campionatul Regional de Raliuri de Regularitate (CEERT), sunt așteptate din nou și modelele electrice disponibile pe piața din România.

Sibiu Rally Romania devine astfel o platformă importantă de promovare a mobilității electrice, punând accent pe caracterul versatil al acestor modele atât în ceea ce privește exploatarea urbană, cât și extra-urbană, dar și pe o mobilitate cu zero emisii de noxe.

“Viitorul mobilității va fi electric, iar în cadrul primei competiții dedicată mașinilor electrice din România se poate vedea caracterul practic al acestor vehicule care pot fi exploatate atât urban, cât și extra urban fără probleme. Mi-ar plăcea să vedem cât mai multe vehicule electrice la start și sper să atragem toate mărcile care au astfel de modele în portofoliu, dar și companii care au în parcul auto modele electrice sau proprietari de astfel de mașini care vor să petreacă un weekend “electric” la Sibiu”, a spus Sorin Itu, organizatorul evenimentului.

Ediția din acest an este programată în perioada 15 – 17 august, iar echipajele cu mașini electrice vor parcurge în total peste 360 de kilometri. Competiția începe joi la ora 19:00, 15 august, cu startul festiv din Piața Mică, urmând ca vineri echipajele “electrice” să ajungă pe drumurile din Mărginimea Sibiului.

Sâmbătă, 17 august, echipajele vor descoperi cealaltă jumătate a județului, punctul culminant fiind urcarea pe Transfăgărășan, până la Bălea Lac, la o altitudine de 2.043 metri. Sosirea și festivitatea de premiere sunt programate în Piața Mică din Sibiu, după 3 zile “electrice” pe cele mai frumoase drumuri din județ.

“Ne-am propus să promovăm acest tip de mobilitate în rândul unui număr cât mai mare de utilizatori și cred că o competiție de regularitate este modul perfect pentru a face asta. Am fost primii care au organizat o cursă de regularitate pentru mașini electrice în România și vom continua să promovăm acest tip de mobilitate și anul acesta, dar și la edițiile viitoare”, a mai spus Sorin Itu, organizatorul evenimentului.

Înscrierile se pot face pe site-ul www.raliulsibiului.ro!

——————————————————————

Sibiu Rally Romania 2019 se desfășoară în perioada 15 – 17 august și este o acţiune cofinanţată de Primăria Municipiului Sibiu. Cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu. Festivalul dedicat masinilor istorice si sporturilor cu motor se desfasoara sub egida Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA), Retromobil Club România (RCR) și Automobil Clubul Român (ACR).

Sibiu Rally Romania 2019 este susținut de Orange.

Parteneri tehnici: Auto Italia, Tissot, vinurile Gorgandin, Tămâian, Conacul Maria Theresa, Astoria – Expodue, Printcenter.ro, e-pneu.ro, Cotton.

Echipa E-Pneu va fi prezenta si anul acesta la Sibiu Rally Romania

Echipa E-Pneu va fi prezenta si anul acesta la Sibiu Rally Romania, ce va avea loc in perioada 15-17 august 2019. Vor fi trei zile de spectacol in care pasionatii de automobile si de sporturi cu motor pot admira numeroase automobile istorice, ce au fost pregatite pana in ultimul detaliu de catre posesorii lor. Sibiu Rally Romania a ramas si anul acesta in cadrul Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA), fiind in lista celor mai prestigioase competitii, la nivel mondial, adresate masinilor istorice.

De la un astfel de eveniment nu putem lipsi! Astfel, specialistii E-Pneu te asteapta la standul amplasat in Piata Mica din Sibiu cu super oferte la toate tipurile de anvelope. In plus, te vom consilia pentru a te ajuta sa alegi cea mai buna anvelopa in functie de masina ta si de stiulul tau de condus. La noi vei gasi cea mai diversificata gama de anvelope, pneuri 100% originale, din surse de provenineta verificata, cu certificate de  garantie si conformitate.

In plus, toate comenzile preluate la standul E-Pneu din Piata Mica Sibiu vor beneficia GRATUIT de Garantia Extinsa de la 2 ani la 5 ani, indiferent de marca, cantitate sau sezon. Totodata, pentru a veni in ajutorul tau, putem sa livram anvelopele in septembrie, ajutandu-te astfel sa beneficiezi de preturile bune din extrasezon, de garantia extensa gratuit la 5 ani,de stocuri complete, pentru a avea de unde sa alegi si nu in ultimul rand, sa scapi de grija transportului si depozitarii lor pana la momentul in care decizi sa le montezi pe masina.

Nu rata ocazia si hai la standul E-Pneu.ro in Piata Mica din Sibiu in perioada 15-17 august 2018 sa admiram impreuna cele mai elegante si spectaculoase masini istorice si sa discutam si despre masina ta si cum putem sa o echipam cu anvelope sau jante noi.

S-au deschis înscrierile pentru Sibiu Rally Romania 2019

Începând cu data de 8 iulie s-au deschis înscrierile pentru Sibiu Rally Romania, eveniment dedicat vehiculelor istorice și mașinilor electrice. Ediția din 2019 este programată în perioada 15 – 17 august.

Etapă în calendarul internațional al Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA şi etapă în Campionatul de Raliuri de Regularitate pentru Vehicule Istorice organizat de Retromobil Club România (RCR), Sibiu Rally România și-a propus să strângă la Sibiu pasionații de mașini istorice pentru încă un weekend de poveste.

La fel ca la ediția din 2019, în competiția de regularitate se pot înscrie și posesorii de mașini electrice, competiția fiind deschisă tuturor vehiculelor din această categorie, fiind întocmit un clasament separat pentru aceste modele.

“Sibiu Rally Romania a fost prima competiție din România deschisă pentru vehiculele electrice și vom continua tradția și în 2019. Astfel, se poate înscrie orice model de mașină electrică, indiferent de anul de fabricație, obiectivul nostru fiind de a promova și acest tip de mobilitate”, a spus Sorin Itu, organizatorul evenimentului.

Pentru posesorii de mașini clasice, concurenții se pot înscrie la una din cele două clase distincte, regularitate clasică și regularitate sportivă, iar vehiculele sunt împărțite pe categoriile B,C,D,E,F,G și H în funcție de anul de fabricație al mașinii între 1905 și 1988. De asemenea, există, la fel ca și la alte mari competiții internaționale, categoria Young Timer pentru mașini produse după 1989. La fel ca anul trecut, Sibiu Rally Romania face parte din calendarul internațional FIVA, alături de curse celebre din Italia, Germania, Marea Britanie sau Japonia.

“În fiecare an încercăm să aducem lucruri noi care să atragă cât mai mulți pasionați de mașini clasice la Sibiu. Și în acest an am pregătit multe surprize pentru participanți, dar și pentru spectatori. Vor fi din nou trei zile în care orașul Sibiu va deveni capitala vehiculelor istorice”, a spus Sorin Itu, organizatorul Sibiu Rally Romania.

Pentru a-și păstra statutul internațional, dar și pentru a atrage din nou un număr mare de echipaje la start, traseul include cele mai importante puncte turistice din județul Sibiu și, desigur, celebrul drum Transfăgărășan, competiția fiind deschisă tuturor tipurilor de vehicule istorice și electrice. Ediția din acest an este programată în perioada 15 – 17 august, iar toate detaliile referitoare la înscriere sunt disponibile pe site-ul www.raliulsibiului.ro

Sibiu Rally Romania 2019 se desfășoară în perioada 15 – 17 august și este o acţiune cofinanţată de Primăria Municipiului Sibiu. Cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu. Festivalul dedicat masinilor istorice si sporturilor cu motor se desfasoara sub egida Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA), Retromobil Club România (RCR) și Automobil Clubul Român (ACR).

Sibiu Rally Romania 2019 este susținut de Orange.

Parteneri tehnici: Tissot, vinurile Gorgandin, Tămâian, Conacul Maria Theresa, Astoria – Expodue, Printcenter.ro, e-pneu.ro, Club Liquid.

Calendar International FIVA 2019

CALENDAR INTERNATIONAL FIVA 2019 – REGULARITATE

Nr. Denumirea Data Tara
1 LONDON LISBON 2019 26 apr – 5 mai 2019 Marea Britanie
2 1000 MIGLIA 2019 13-18 mai 2019 Italia
3 LESPA-FIPA INTERNATIONAL HISTORIC CAR RALLY 2019 25-26 mai 2019 Cipru
4 64. INTERNATIONALE DEUTSCHE ASC SCHNAUFERL-RALLYE 2019 30 mai – 2 iun 2019 Germania
5 OLDTIMER BOHEMIA RALLY 2019 13-15 iun 2019  Cehia
6 ADAC HEIDELBERG HISTORIC 11-13 iul 2019 Germania
7 SIBIU RALLY ROMANIA 15-17 aug 2019 Romania
8 GRAN PREMIO NUVOLARI 2019 20-22 sep 2019 Italia
9 LA FESTA MILLE MIGLIA 2019 25-29 oct 2019 Japonia
10 RAC RALLY OF THE TESTS 7-10 noi 2019 Marea Britanie

Sibiu Rally Romania face parte din calendarul internațional FIVA și în 2019

După succesul ediției din 2018, Sibiu Rally Romania rămâne în calendarul internațional al Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA) alături de cele mai prestigioase evenimente din lume.

Sibiu Rally Romania este, pentru cel de-al patrulea an consecutiv, etapă în calendarul internațional FIVA cu coeficient A, cel mai important în această categorie.

Astfel, etapa de la Sibiu face parte din prestigiosul calendar dedicat vehiculelor istorice alături de evenimente legendare precum Concursul de Eleganță de la Villa D’este și alte competiții spectaculoase din toate colțurile lumii.

Ediția de anul acesta este programată în perioada 15 – 17 august și va include în traseu unele dintre cele mai spectaculoase drumuri din județul Sibiu. “Sunt încântat că am reușit să punem din nou, cu ajutorul Retromobil Club România, Sibiul pe harta celor mai prestigioase evenimente dedicate vehiculelor istorice. Vom profita și noi de faptul că Sibiul este Regiune Gastronomică Europeană și vom organiza traseul și în funcție de asta pentru ca toți participanții să descopere și această latură a județului nostru”, a spus Sorin Itu, organizatorul Sibiu Rally Romania.

„Se pare că România devine o destinație din ce în ce mai atractivă pentru pasionații europeni de vehicule istorice, iar poziționarea Sibiului în centrul țării și traseele frumoase din jurul său îi oferă un cadrul idilic pentru a petrece un weekend excepțional. Sunt convins că participanții internaționali revin cu mare drag în România, etapa de la Sibiu fiind punctul de atracție supremă și un vector important de imaginea a țării în toată lumea”, a spus Georgios Ladopoulos, președintele comisiei sportive Retromobil Club România.

În 2018 au fost la start echipaje din peste 10 țări , iar pentru ediția din acest an se anunță o participare și mai numeroasă, în urma succesului edițiilor anterioare.
“Suntem în discuții cu numeroase cluburi de vehicule istorice din Europa și sunt sigur că vom atrage un număr și mai mare de participanți. Pregătim și mai multe surprize pentru participanți, vom schimba lucrurile care nu au funcționat până acum și suntem pregătiți să creștem nivelul acestei competiții pentru a rămâne în calendarele internaționale și în următorii ani”, a continuat Sorin Itu.

Astfel, între 15 și 17 august, Sibiul va fi din nou punctul de întâlnire al mașinilor clasice și a celor de competiție într-un spectacol dedicat tuturor pasionaților de sporturi cu motor. După ce în 2018 la Sibiu Rally Romania s-a organizat pentru prima oară în România și o competiție dedicată mașinilor electrice, anul acesta va fi păstrată această clasă, participarea fiind deja mult mai numeroasă. “A fost o îmbinare fericită a mașinilor legendare cu tehnologiile de ultimă oră care vor marca viitorul mobilității noastre. Am fost primul eveniment din România care a organizat o cursă și pentru mașini electrice și vom continua pe drumul pe care am pornit”, a mai adăugat Sorin Itu.

Înscrierile pentru ediția din acest an vor fi deschise oficial pe data de 15 februarie.

Sibiu Rally Romania 2019 se va desfășura în perioada 15 – 17 august și este o acţiune cofinanţată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport. Cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu. Festivalul dedicat masinilor istorice si sporturilor cu motor se desfășoara sub egida Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA), Retromobil Club România (RCR) și Automobil Clubul Român (ACR).

Sibiu Rally Romania 2019 este susținut de Orange.

Parteneri tehnici: JEEP prin Auto Italia, vinurile Gorgandin, Tissot, Tămâian, Conacul Maria Theresa, Astoria – Expodue, Printcenter.ro, e-pneu.ro, Club Liquid.

Sibiu Rally Romania_2

Sibiu Rally Romania_1

Trei zile “electrice” la Sibiu Rally Romania

5 echipaje au participat în acest weekend la prima competiție de regularitate din România dedicată mașinilor electrice. În total, în cele două zile de competiție, echipajele au parcurs peste 360 de kilometri.

Trei modele BMW i3, un model Nissan Leaf și un model Renault Zoe au luat startul la Sibiu Rally Romania în prima cursă de regularitate din România la care au participat și mașini electrice. “

Sunt încântat că în acest proiect am avut sprijinul importatorilor BMW România, Nissan România, Renault România și a celor de la BCR Leasing care au fost alături de noi în această aventură. Viitorul mobilității va fi electric și sper că acest eveniment va convinge și mai multă lume de caracterul practic al acestor vehicule care pot fi exploatate atât urban, cât și extra urban fără probleme”, a spus Sorin Itu, organizatorul evenimentului.

“Ne plac provocările care ne dau libertatea de a inova și în alte domenii conexe banking-ului. Sibiu Rally Romania a însemnat pentru BCR eGO o oportunitate unică de a participa la prima competiție dedicată mașinilor electrice din România și totodată să fim, prin BCR Leasing, singura bancă cu echipaj la start. Suntem bucuroși să susținem mobilitatea electrică din România și îi felicităm pe organizatorii Sibiu Rally pentru această inițiativă”, a spus Laura Plugaru – BCR.

Adelin Petrișor și Adrian Mitrea, Robert Apostolescu și Elena Apostolescu, Dargoș Băltățeanu și Mihai Baloianu, au fost cele trei echipaje care au luat startul cu modele BMW i3, George Botezatu și Sânziana Botezatu au participat cu modelul Nissan Leaf, iar Sergiu Cora și Dan Scarlat au concurat cu modelul Renault Zoe.

Cele 5 echipaje “electrice” au parcurs o rută de aproximativ 180 de kilometri în prima zi pe cele mai frumoase drumuri din Mărginimea Sibiului cu trecere prin Șura Mică, Ocna Sibiului, Mândra, Ludoș, Apoldu de Jos, Miercurea Sibiului, Dobârca, Poiana Sibiului, Tilișca, Săliște, Sibiel, Orlat, Gura Râului, Rășinari și retur în Piața Mare din Sibiu. La finalul acesteia, George Botezatu și Sânziana Botezatu au adunat cele mai puține puncte de penalizare, fiind lideri în competiția vehiculelor electrice. Dragoș Băltățeanu și Mihai Baloianu au încheiat ziua pe locul secund, iar Robert Apostolescu și Elena Apostolescu au completat podiumul.

Sâmbătă echipajele au descoperit cealaltă jumătate a județului, punctul culminant fiind urcarea pe Transfăgărășan, până la Bălea Lac, la o altitudine de 2.043 metri. De aici s-a revenit în Piața Mare din Sibiu, după parcurgerea unui traseu de peste 180 de kilometri.

George Botezatu și Sânziana Botezatu și-au păstrat prima poziție în clasamentul cursei, dar Robert Apostolescu și Elena Apostolescu au recuperat spectaculos și au urcat pe locul secund. Dragoș Băltățeanu și Mihai Baloianu au terminat pe trei fiind urmați de Adelin Petrișor și Adrian Mitrea și echipajul Sergiu Cora – Dan Scarlat.

“Ne bucuram că am putut fi prezenți în prima cursă de regularitate pentru mașini electrice din România. Evident, suntem mândri și bucuroși că noul Nissan Leaf, cea mai vândută mașină 100% electrică la nivel european și mondial, își reconfirmă poziția de lider și cu această ocazie. Mulțumim echipei care a pilotat vehiculul din concurs, George și Sânziana Botezatu, și organizatorilor raliului!”, a spus Dora Pasăre, Brand Director Nissan.

“Sibiu Rally Romania este un pas foarte important pentru mașinile electrice fiind prima competiție pentru automobilele de acest gen. Este o dovadă puternică a faptului că piața de vehicule electrice este relevantă și pentru România. A fost o mare bucurie să fim alături de acest proiect și deja ne gândim la ediția viitoare”, a spus Alex Șeremet, Corporate Communication Manager BMW Group România.

Sibiu Rally Romania va include și anul viitor categoria dedicată vehiculelor electrice, obiectivul fiind de a promova acest tip de mobilitate în rândul unui număr cât mai mare de utilizatori.

Sibiu Rally Romania 2018 s-a desfășurat în perioada 16 – 18 august și este o acţiune cofinanţată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport. Cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu. Festivalul dedicat masinilor istorice si sporturilor cu motor se desfasoara sub egida Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA), Retromobil Club România (RCR) și Automobil Clubul Român (ACR).

Sibiu Rally Romania 2018 este susținut de Orange.

Parteneri tehnici: JEEP prin Auto Italia, vinurile Gorgandin, Tissot, Tămâian, Conacul Maria Theresa, Astoria – Expodue, Printcenter.ro, e-pneu.ro, Club Liquid.